середу, 13 травня 2015 р.

                     Замок Глеміс, Шотландія (Glamis Castle)






Замок Глеміс - один з найкрасивіших замків Шотландії, немов ілюстрація до чарівних казок про прекрасних принцес, злих відьом і драконів. До речі, саме тут провела своє дитинство Єлизавета Боуз-Лайон, улюблена всіма королева-мати. Значна архітектура і 600-річна історія замку - не єдине, що приваблює сюди туристів. З цим місцем пов'язано безліч містичних історій і легенд. 

У замку мешкає відразу кілька буйних привидів. Мабуть, найстрашніше - це Бородатий Граф (лорд Глеміс, який проживав тут у XV столітті). Він був жорстокою і нещадною людиною. Одного разу він задумав грати в карти в неділю, проте ніхто із слуг і гостей замку не підтримав його ідею - адже азартні ігри в неділю - це гріх. Обурений такою непокорою, граф вигукнув: "Та я не побоюся зіграти партію в карти з самим дияволом!" На наступний день в замок з'явився дивний незнайомець. Він виявився дияволом, прирікши Бородатого Графа на вічні муки.
 Ще один привид замку Глеміс - так звана Біла Леді.



 У 1532 році господиню замку леді Джанет Дуглас звинуватили в чаклунстві і заживо спалили на багатті. З тих пір силует Білої Леді, охоплений полум'ям, регулярно з'являється над вежами замку. Крім того, існує маса легенд про Таємну Кімнаті і про те, які темні секрети вона приховувала. Один з таких жахливих секретів - Монстр Глеміс - привид неймовірно потворної дитини, яку тримали під замком все її життя.

Немає коментарів:

Дописати коментар