вівторок, 12 травня 2015 р.


                              Замок Франкенштейна







Цей замок знаходиться в дуже мальовничому місці недалеко від німецького міста Дармштадта. 
Легенди про замок ходять найпохмуріші.
Варто почати з того, що його господар, доктор, вчений і алхімік Джозеф Конрад Діппель фон Франкенштейн став натхненником для знаменитої письменниці Мері Шеллі, яка написала книгу «Франкенштейн, або Сучасний Прометей». І аж ніяк не випадково.
Про доктора говорили багато всякого, і в основному - жахливого. Місцеві жителі стверджували, що він продав душу дияволові, а тому викопує з могил тіла недавно похованих людей і ставить над ними досліди, щоб їх оживити. Також ходили чутки, що Франкенштейн шукав еліксир безсмертя, який створював з кісток, крові та інших частин тварин.
Після того як одну з веж замку розірвало найпотужнішим вибухом (вважається, що доктор невдало поекспериментував з нітрогліцерином), Франкенштейна остаточно визнали чаклуном, і люди стали обходити замок стороною. Зате «подробиці» того, що творилося в лабораторії алхіміка, все більше і походили на жахіття.
Але при всьому при цьому Франкенштейн зробив непогану кар'єру лікаря, його знали і поважали багато родовитих сучасників. Вважається, що саме він винайшов стетоскоп, а також безліч всяких крапель і розтирань, якими користуються дотепер.
Смерть алхіміка була жахливою і загадковою. Спочатку він просто зник. Його довго шукали, в тому числі і в його лабораторії. А потім знайшли, якраз там, де він проводив свої несамовиті експерименти. На його обличчі застигла жахлива гримаса, на губах була біла піна, а навколо мертвого тіла були розкидані шматки підгнивалої людської плоті. Може, його покарав хтось із людей, а може, за алхіміком прийшов той, кому він колись продав душу ... По рахунках треба платити ...
І з тих пір, з 1734 року доктор Франкенштейн регулярно з'являється і в самому замку, і на його даху, і в околицях. Він голосно гримить кістками і вимагає, щоб йому повернули його лабораторію.



Сьогодні замок стоїть в руїнах, але в його околицях молодь облюбувала місце для святкування Хеллоуїна.

Немає коментарів:

Дописати коментар