середа, 6 травня 2015 р.

Давайте мандрувати далі. Мені хочеться закордон. А вам ні? Навіть якщо відповідь стверджувальна, то ця історія вас зацікавить, я впевнена.

                                         ПЛАКЛІ

Це аномальне місце, село на південному сході Англії, відоме також як "сільце дюжини привидів".




 Плаклі різко виділяється "високою щільністю примарного населення". Скептики вважають, що населення села попросту охоплено "привидоманією", але доведення правдивості цього дуже часто постають і перед випадковими заїжджими людьми, тому існує також напівжартівливе зауваження, що саме тутешнє повітря несприятливим чином діє на органи зору. Так чи інакше, але одне перерахування "пам'яток" села здатне викликати страх і подив. 





На східній околиці села мешкають: привид вбитого розбійника в "Фрайт Корнер" ("Закуток страху"); запряжена четвіркою примарна карета; образ спаленої колись при таємничих обставинах циганки, яка курить трубку на мосту; "Чорний привид мельника", який з'являється перед грозою біля будинку Піннок. На півночі Плаклі неодноразово спостерігали: привид полковника, що повісився в лісі Парквуд ; привид шкільного вчителя, який повісився у дороги Діккі Бассез Лейн; "Жінку в білому з сімейства Дерінг", що з'являється в бібліотеці поблизу згорілої в 1952 році центральної садиби маєтку; привид у вигляді жінки в розкішній сукні з червоною трояндою в руках (в XII столітті точно так само одягнену леді Дерінг поховали тут же в церкві Сен-Ніколас в семи свинцевих трунах різної величини, вставлених один в іншій). У центрі і на півдні також нібито мешкають: "примарний монах" біля будинку Грейстоунз; "Жінка з Роузкорта", яка покінчила колись собою, випивши сік з отруйних ягід; "Привид людини, що кричить" на глиняному кар'єрі на тому місці, де колись повалилася глиняна стіна, якм поховала під собою робітника цегельного заводу. Втім, і серед самих жителів Плаклі немає одностайності в суперечках про походження того чи іншого привида.

Немає коментарів:

Дописати коментар